• Megbízhatóság, szakértelem az autómentésben!
  • 1174. Budapest, Koch Aladár u. 24

Taki autómentő blog

Hasznos információk az autómentés világából

Autómentés M2-es autópályán

Autómentés M2-es autópályán

A Taki autómentő csapata igazán jól ismeri Magyarország autópályáit. Számos dologgal találkoztunk már autószállítás és autómentés közben az autópályákon. Ezeket a gyakorlati tapasztalatokat osztjuk meg írásainkban.

Magyarország autópályái

Magyarországot több autópálya szeli át: M0,M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M8, M9, M10, M15, M19, M25, M30, M31, M34, M35, M43, M44, M47, M51, M60, M70, M76, M85, M86, M100.Mi most az M2 autópályát mutatja be autómentős szemmel.

M2-es autópálya

Az M2-es autóút jelenleg megépített szakasza Budapestet köti össze Váccal. 30 kilóméteres szakasz ebből már el is készült és még további 41 km szakaszt terveznek megépíteni. A pálya 2x2 sávos 110km/h a megengedett sebesség (a bevezető részen jelenleg még 80km/h sebeségkorlátozás van érvényben). Csomópontok: Dunakeszi, Fót, Göd, Sződliget, Vác, Csörög, Rád, Penc, Kosd, Nagymaros.

M2-es autópálya autómentős szemmel

A régi M2 eléggé hírhedt volt a halálos kimenetelű balesetek miatt. Számos helyen nem volt elválasztó rész építve az autópályán, aminek az eredménye, hogy a szabálytalan előzéseknek frontális ütközés lett a vége. A legtöbb esetben súlyos sérüléssel vagy halállal végződött a karambol. Az új M2 egy viszonylag kicsi és fiatal szakasz (jóval biztonságosabb, mint a régi autópálya) ezért kevesebb baleset történik. Az új M2 autósztráda megépítése óta közel egy tucat autómentésünk volt ezen az autópályán. Ezeknek többsége műszaki hiba okozta megállás, félretankolás illetve defekt volt. A pálya szakasz jó minőségű és egyelőre gyér forgalmú, leginkább Budapest- Vác közötti ingázokból áll. Autómentés szempontból ideális, szinte zavartalanul lehet az autómentést, autószállítást és furgonmentést is végezni.

Furgonmentés

Kiegészítő információ

Telephelyünkről az M2 –es autósztráda eleje, forgalom függvényében akár 20 perc alatt elérhető. Hívjon minket bizalommal a nap 24 órájában. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy segítsünk megoldani az Ön problémáját.

Takács Gergő
Takiautómentő